Over mij

Ik ben Chris Stuart, ik geef gitaarles en gitaarcoaching in Den Haag. Van mijn achtste tot mijn achttiende heb ik zelf (Spaans)klassiek les gehad van Yann Verhoeven. Ik speel nu dus al dertig jaar gitaar. In de tien jaar bij Yann heb ik stukken gespeeld van bekende componisten, van John Dowland en Fernando Sor tot Leo Brouwer. Ik ben bij Yann ‘afgestudeerd’ op Asturias van Isaac Albeniz.

Op mijn dertiende hoorde ik de muziek van Jimi Hendrix en wilde ik naast Spaans klassiek ook elektrische gitaar spelen. Elektrisch ben ik volledig autodidact, al hebben de technieken die Yann me leerde voor de klassieke gitaar wel geholpen bij het onder de knie krijgen van de elektrische gitaar. Vanaf mijn vijftiende speel ik in allerlei bands met heel verschillende stijlen zoals oude stijl jazz, hardcore, ska/Jamaican jazz, blues, progrock, indie, reggae en funk.

Sinds een aantal jaar geef ik privé-gitaarles in PopRadar. In mijn lesmethode staat het speelplezier en een goede basistechniek voorop. Natuurlijk krijg je soms moeilijke oefeningen, maar die gebruiken we gelijk om nummers te leren spelen. Meer over mijn manier van lesgeven en wat je allemaal leert lees je hier. Voor (meer) gevorderde gitaristen heb ik gitaarcoaching ontwikkeld. Wat dat is lees je hier

Naast lesgeven speel ik zelf natuurlijk ook heel veel gitaar. Ik heb me als uitvoerend muzikant gespecialiseerd in Jamaicaanse muziek: Ska, Rocksteady, Reggae en Dancehall. Ik speel (inter)nationaal in verschillende groepen en projecten, dat houdt het voor mij ook afwisselend en spannend.