Gitaarles

Kan je nog geen gitaar spelen en wil je dat wel heel graag? Dan kan je bij mij op gitaarles komen. Ik leer je vanaf de basis gitaar spelen. Akkoorden, melodieën, je gitaar stemmen en we gaan samen ontdekken wat je wilt spelen.

Gitaarles

Bij mij leer je gitaar spelen. Elektrische gitaar, akoestische (western) gitaar of klassieke gitaar. Het draait vooral om plezier hebben in gitaarles en het gitaar spelen, maar beheersing van je instrument is ook heel belangrijk. Als je klassieke gitaar wil leren spelen volgen we een ander programma dan voor pop en rock.  Klassieke gitaar is namelijk een heel ander instrument dan de gitaren met stalen snaren. Je leert dan ook noten lezen en krijgt les in muziektheorie.

Bij gitaarles werken we in cursusvorm. Vingertechniek, plectrumtechniek en ritme komen in alle cursussen terug. Hoe snel je door een cursus heen komt hangt af van je niveau. De een heeft het sneller onder de knie dan de ander. Het tempo bepaal je dus zelf. Alle onderdelen uit de verschillende cursussen leer je letterlijk spelenderwijs: door (samen) nummers te spelen die geschikt zijn om een cursusonderdeel onder de knie te krijgen. Je leert dus technieken en nummers tegelijk! Natuurlijk gaan we ook aan de slag met nummers en muziek die je zelf leuk vindt om te spelen.

Ik moedig je aan om naast de lesstof ook zo veel mogelijk zelf uit te zoeken, met muziek mee te spelen thuis en en dingen te ontdekken op de gitaar. Dat is leuk om te doen en daar leer je heel erg veel van. Tijdens de les laat je horen wat je allemaal hebt gedaan en kijken we hoe we daar mee verder kunnen. Zo bepaal je zelf hoe jij je als gitarist ontwikkelt en creëer je je eigen stijl en geluid.

Bij cursus drie ben je zo ver als gitarist dat we de overstap gaan maken naar gitaarcoaching. Want dan ben je echt al lang beginner af!

Eerste cursus

–          Akkoorden eerste positie

–          Akkoorden ‘overpakken’

–          Eenvoudige akkoordenschema’s

–          Plectrumtechniek

–          Techniek linker en rechterhand

–          Ritme

–          Blues: de basis

–          Stemmen van de gitaar (op gehoor)

–          Barré E-vorm (volwassenen)

 

Tweede cursus

–          Barré E-vorm maj/min (kinderen)

–          Barré A-vorm maj/min

–          D-vorm hogere posities maj/min

–           ‘Lezen’ van de hals

–          Akkoordenschema’s op de hals (meespelen met muziek)

–          Rock-riffs (elektrisch)

–          Notenschrift en tabulatuur

–          Ritme

–          Toonladders

 

Derde cursus/Gitaarcoaching

–          Akkoordenschema’s verschillende posities (melodische begeleiding)

–          Complexe akkoorden

–          Finger-picking (akoestisch)

–          Solotechnieken

–          Funk: de basis

–          Reggae: de basis

–          Blues:  intro’s, outro’s, riffs, solo’s

–          Eenvoudige jazz-schema’s

–          Toonladders