Gitaarcoaching

Speel je al een tijd gitaar en wil je stappen maken, verder in je ontwikkeling als gitarist? Dan is gitaarcoaching iets voor jou. Je kan al spelen dus we gaan kijken welke kant je op wil, wat voor stijlen je wilt spelen, wat voor soort gitarist je wil zijn.

Gitaarcoaching

Je kent het wel, je speelt al een tijdje gitaar en je kan al aardig wat (nummers) spelen. Je zit veel op Youtube om dingen te leren, maar je hebt het gevoel dat je niet echt vooruit gaat, vast zit in de dingen die je altijd speelt. Youtube zegt ook niet wat beter of anders kan in je spel. Ik wel. Door samen te spelen leer je vreselijk veel. Ik zie wat jij doet, jij ziet wat ik doe en we praten erover. Dus ben je het niveau van beginner voorbij en wil je stappen maken? Dan begeleid ik je daarin. Vanaf je eigen niveau en zeker hoger. Want je kan namelijk meer dan je zelf denkt!

Bij gitaarcoaching gaan we ook verder werken aan techniek, toon, timing en frasering. We gaan dieper in op slaggitaar en sologitaar, zowel akoestisch als elektrisch. Ik speel als gitarist veel verschillende stijlen, we kunnen dus heel veel verschillende dingen doen, maar de hogere metalkunde, shredding en moderne jazz kan ik je niet bieden. Het is technisch razend knap, maar ik ben een gitarist die liever één rake noot speelt met mooie toon, dan dertig nootjes per seconde.

Gitaarcoaching is ook ontdekken wat voor gitarist je bent (of wilt worden)  en wat voor instrument daar bij past. Bijvoorbeeld voor elektrische gitaristen, ben je een Gibson of toch meer een Fender gitarist? En stel je bent een Fendergitarist, wil je dan een rosewood of een maple toets? Want dat geeft nogal een verschil in toon. En voor de akoestische gitaristen, ben je van fingerpicking of meer van strumming? Voor fingerpicking kan je nadenken of je een Orchestra model wilt bespelen, terwijl je voor strumming misschien beter een mooie Dreadnought kan nemen. En wat voor hout wil je dan?

Wil jij de volgende stappen zetten als gitarist? Neem dan contact met me op voor gitaarcoaching!